Recensie: All the bright places - Jennifer Niven

Twee jonge mensen leren elkaar kennen op een bijzondere plek. Ze staan namelijk allebei op het punt om te springen van de toren bij hun schoolgebouw. Uiteindelijk praat Theodore Violet naar beneden. Zo begint het verhaal van Theodore en Violet. Theodore staat als freak op school bekend en Violet is haar zus Eleanor verloren tijdens een auto-ongeluk na een feestje. Beide hebben zo hun eigen problemen. Samen gaan ze aan een aardrijkskundeproject werken. De opdracht is om de eigen staat beter te leren kennen. Zo gaan Violet en Theodore samen op verschillende uitstapjes. Violet lijkt langzaam te ontsnappen uit haar verdriet, maar Theodore lijkt zichzelf te verliezen. Hoe gaan de twee verder?
Ik heb het lezen van dit boek erg lang uitgesteld. Ik was nogal bang dit boek nogal zwaar zou zijn. Na het lezen moet ik zeggen dat dit wel iets meevalt. Toch is het niet een heel vrolijk boek. Wel snijdt het boek bepaalde onderwerpen aan die erg belangrijk zijn. Violet en Theodore zitten allebei niet goed in hun vel. Bij beide is wel meer aan de hand dan slechts een dipje. 
All the bright places is een goed boek, maar ik ben niet omver geblazen. Ik vond het boek een heel lekker tempo hebben. Hierdoor bleef ik lezen. 
Iets minder vond ik het aantal bladzijden. Op een gegeven moment was het verhaal voor mijn doen al afgelopen, maar dan moet je nog zo'n twintig bladzijden. Ik vond deze twintig niet zo veel meer toevoegen. Dat vond ik erg jammer.
Al met al een goed boek wat toch wel een heavy thema heeft. Desalniettemin is het een must-read!