Als flamingo's op het schoolplein staan:

Campbell, kort Cam, is zestien jaar en ze heeft kanker. Na behandelingen is ze opgegeven door de dokters. Haar moeder heeft de hoop nog niet opgegeven en probeert alle mogelijke behandelingen. Zo reizen Campbell, haar moeder en haar zusje Perry af naar Promise. Dit is een magisch dorpje en Promise zou genezende krachten kunnen hebben. Het dorpje blijkt ook heel mysterieus te zijn. Gebeuren er wonderen in Promise?
Ik had werkelijk waar nog nooit gehoord van dit boek, toch heb ik het gelezen. Dit wordt mede veroorzaakt door de titel. Deze titel is sterk en maakte mij nieuwsgierig. De titel past ook bij het boek. Er gebeuren rare, mysterieuze dingen in het dorpje Promise. Zo staan er een keer flamingo's op het schoolplein.
Daarnaast is de hele setting vrij bijzonder. De schrijfster zorgt voor een mysterieus sfeertje in het boek.
Het verhaal op zichzelf is erg origineel en er is hier dus absoluut niet sprake van een typisch verhaal over kanker.
Wel vond ik dat het boek af en toe wat traag las. Door deze traagheid heb ik soms getwijfeld om te stoppen met het boek. Toch kon Als flamingo's op het schoolplein staan steeds net op tijd terug halen.
Wil je een bijzonder boek over iemand die bijna doodgaat en een bijzonder dorpje met al zijn bewoners lezen? Dan is Als flamingo's op het schoolplein staan een ideaal boek voor jou!