Recensie Butter:

Butter gaat verrassend genoeg over "Butter", eigenlijk Marshall, maar iedereen noemt hem Butter. Butter is een tiener die kampt met obesitas. Deze obesitas zorgt voor pesterijen. Op een gegeven moment is Butter het zat en hij besluit een website te lanceren. Op deze website zal hij op oudjaarsavond een livestream plaatsen. Tijdens deze stream zal Butter zich net zo lang volproppen met eten totdat hij doodgaat.
Ik had dit boek al eens zien liggen in een boekenwinkel. De gele cover viel meteen op. De flaptekst was bijzonder en maakte me nieuwsgierig. Toch heb ik het boek toen niet meegenomen. De flaptekst bleef door m'n gedachten spelen en toen ik een boekenbon voor m'n verjaardag kreeg, wist ik meteen welk boek het zou gaan worden. Zo ging ik op weg en kocht dit boek.
Ik had de flaptekst gelezen en had dus kunnen weten dat het over zelfmoord zou gaan in dit boek. Dit was totaal niet tot me doorgedrongen toen ik aan dit boek begon. Het boek heeft vanaf het begin dus al een soort spanning. Er wordt duidelijk toegewerkt naar het moment van de megaschranspartij. Ik had continu de vraag: gaat hij het echt doen?
Het boek geeft ook een duidelijk beeld van het pesten en de invloed hiervan op het dagelijks leven. Ook zorgde dit boek voor besef. Pesten is een enorm probleem. Soms hoeft het pesten niet eens heel duidelijk te zijn.
Butter leest makkelijk weg en zal qua woordenschat in het Engels niet snel problemen opleveren. Butter is dus een prima boek om te lezen voor het oefenen van je Engels. Ook is het een prima boek voor ontspanning.
Al met al vond ik dit een prima boek met een opvallende flaptekst die je meteen nieuwsgierig maakt.