Recensie Dat stomme boek:

Ivan krijgt op school de opdracht om een boek te schrijven. Adhd'er Ivan vindt dit maar stom en besluit zijn boek dat stomme boek te noemen. Zo beschrijft Ivan een paar dagen van z'n leven. Tijdens deze dagen is zijn manische pa weg. Z'n moeder, zusje en Ivan zelf gaan zoeken naar pa. Vinden ze hem terug?
Ik had dit boek al een paar jaar geleden gelezen. Toen moest ik nogal lachen om de titel en daardoor ben ik toen dat stomme boek gaan lezen. Nu kwam ik dit boek pas weer tegen en ik wilde hem nog wel eens lezen. Ik vind dat stomme boek absoluut niet stom!
Het is een geweldig boek om tussendoor te lezen, het is niet moeilijk en heeft geen ingewikkelde verhaallijn. Hierdoor leest het boek vlot en blijf je lezen. Ik was echt benieuwd of ze pa zouden vinden.
Daarnaast moest ik af en toe erg hard lachen door dat stomme boek. De humor die gebruikt wordt is geweldig. Zo wordt er niet te veel humor gebruikt, maar ook zeker niet te weinig.
Dat stomme boek is dus niet bijzonder moeilijk, maar dat hoeft ook niet altijd. Het is een boek dat gaat over een adhd'er, een manische vader, de val van de muur en de zoektocht naar de flierefluitende, manische pa. Een prima boek om te lezen voor ontspanning!