Recensie: De Belofte van pisa - Mano Bouzamour

Dit boek vertelt het verhaal van Sam, officieel Samir. Hij is van Marokkaanse komaf en woont in Amsterdam. Na de basisschool gaat Sam naar het lyceum, om daar het VWO te gaan doen. Dan wordt zijn broer opgepakt en hij moet zes jaar brommen. Even lang als de duur van het VWO. De belofte van Pisa vertelt het verhaal van Sam op het VWO en alles wat bij de middelbare school hoort. Daarnaast gaat dit boek ook over vooroordelen over Marokkanen. 
Ik heb genoten van De belofte van Pisa, maar ik heb betere boeken gelezen. Bouzamour houdt het verhaal lekker luchtig. Zo wordt het boek niet taai. Ik bleef lezen en had dit boek snel uit. 
Ook vind ik de thematiek bijzonder. Een jongen van Marokkaanse komaf op een bekakt lyceum, ik had er zo mijn bedenkingen bij. Hierdoor werd ik wel nieuwsgierig en zo ben ik dus gaan lezen. 
Daarnaast komt er van alles wat langs in dit boek. Het gaat over de stad Amsterdam, vooroordelen rondom Marokkanen, het straatleven en natuurlijk het lyceum.
Wat ik erg jammer vond, was het voortdurende gescheld. Het past prima in het wereldje van Sam, maar niet in een boek. Ook hadden de seksscènes wat minder uitvoeriger beschreven  gekund. Dit zijn allemaal dingen die bepaalde lezers toch weerhoudt van het lezen. Al met al heb ik genoten. Het is een prima boek om te lezen voor de ontspanning! 

Maak een Gratis Website met JouwWeb