Recensie : De Greppel - Herman Koch

De burgemeester van Amsterdam (die in niets lijkt op de pas overleden Eberhart van der Laan) vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van z'n wethouders. Robert wordt paranoïde door dit vermoeden. Dan zijn er nog zijn ouders die euthanasie willen plegen. Tot overmaat van ramp komt een journaliste aanzetten met een belastende foto van de burgemeester. De eens zo stabiele Robert dreigt in een greppel te vallen. 
Dit was mijn eerste ervaring met Herman Koch en ik ben zeker van plan om andere werken van hem te gaan lezen. Ik vond dit boek zeer prettig lezen, ik had hem zo uit. Ook is het boek zeer actueel met thema's als het milieuvraagstuk. Zo staat dit boek dichtbij de dagelijkse realiteit.
Wat mij enigszins stoorde aan dit boek, was het feit dat ik de hoofdpersoon bleef vergelijken met Van der Laan. Robert is totaal niet sympathiek, noemt het ene vooroordeel na het ander en is tegen democratie.  Van der Laan was allesbehalve onsympathiek. 
Daarnaast miste ik een ontknoping, hierdoor eindigt het boek naar mijn idee wat vaag. Je blijft als lezer wat missen en dat is jammer. 
Al met al vond ik dit een redelijk goed boek. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden naar andere werken van Koch. Daarnaast is het een zeer actueel werk. 
Ik heb me dus prima vermaakt met het lezen van De Greppel.