Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde:

Seppe is een jongen die een voorliefde heeft voor taal. Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde, vertelt hoe Seppe opgroeit tot een jongen van zestien. Het verhaal beschrijft ook de band tussen zijn moeder en Wout. Daarnaast gaat het verhaal over de zestiende verjaardag van Seppe.
Ik had dit boek al een aantal keer zien liggen en iedere keer twijfelde ik of ik een begin zou gaan maken aan Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde. Na een aantal keer besloot ik om het toch te gaan doen. Daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Dit was een heerlijk boek om te lezen.
Dit is zo, omdat het boek veel humor bevat. Het verhaal heeft me regelmatig laten lachen.
Ook is het erg leuk dat er verschillende teksten van Seppe in zijn verwerkt. Zo krijg je als lezer wat gedichten te lezen van het taalwonder Seppe en een keer krijg je een humoristisch werkstuk geschiedenis te lezen. Die teksten zorgen voor afwisseling. Niet dat het saai boek is wat afwisseling nodig heeft, maar toch geven die teksten het boek net wat extra's.
Daarnaast komen er veel verschillende aspecten van het (dagelijks) leven aan bod. Het boek gaat onder andere over demonstraties, verliefdheid, taalgebruik en opgroeien. Met die verschillende aspecten is het boek gelukkig niet te vol.
Dan is er nog de dikte van het boek. Het telt namelijk meer dan vierhonderd bladzijden. Hierdoor ben je hier wel even zoet mee. Dit kan een nadeel zijn, maar ik zag het eerder als een voordeel. Zo ben je langer bezig. Daarnaast kunnen dingen goed worden uitgewerkt.
Ik heb genoten van Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde en vind dit boek zeker een aanrader. Wel moet je van wat dikkere boeken houden.