Ik + Earl + de stervende Rachel:

Greg heeft geen vrienden en vijanden op school. Zijn bestaan is niet van grote betekenis op zijn school, maar dat laat hem koud. Buiten school heeft hij wel een vriend: Earl. Ze kennen elkaar al lang en ze maken samen f*cking slechte films (aldus Greg). Dat de films zo slecht zijn, boeit de jongens niet. Niemand krijgt ze toch te zien. Dan krijgt Rachel, een klasgenoot van Greg, leukemie. De moeder van Greg dwingt Greg om een ware vriend te zijn voor Rachel in deze moeilijke tijd. Zo raken Greg en Rachel op een wat ongemakkelijke en onnatuurlijke manier bevriend. Greg besluit samen met Earl een afscheidsfilm te maken voor Rachel wanneer het gevecht met leukemie verloren blijkt te zijn.
Ik had dit boek al eens jaren terug gelezen, alleen toen maakte ik nog geen recensies en ik was toen überhaupt niet zo bezig met boeken. Toen al vond ik dit boek bijzonder. Laatst was ik in de bieb en daar lag dit boek. Ik besloot het mee te nemen om nog een keer te gaan lezen. Dat was geen slechte beslissing.
Ik + Earl + de stervende Rachel leest als een trein. Ik had dit boek dan ook al binnen een dag uit. Ik waardeer het heel erg wanneer je een boek binnen een dag uit kan lezen. Dat geeft aan dat het verhaal met enige snelheid wordt verteld.
Bovendien is de humor een geweldig aspect van dit boek. Zonder deze humor was dit boek een heel zwaar en verdrietig iets geworden. Door de humor wordt dit voorkomen en hierdoor blijft het verhaal enigszins luchtig.
Ik heb wel een puntje van kritiek. Bepaalde gebeurtenissen worden heel oppervlakkig verteld en het lijkt wel zonder enige emotie. Als dit uitwerken wel gebeurd was, was het verhaal net wat beter. Boeken mogen je best laten lachen en soms ook laten huilen.
Al met al een prima boek en ik raad dit boek ook zeker aan. Het boek gaat misschien wel over kanker, maar is absoluut niet verdrietig en zwaar.