Recensie: Mislukt -Iris Boter

Loïs gaat naar de kunstacademie en is op zoek naar een kamer in de stad. Zo komt ze uit bij Mevrouw de Vogel. Zodra ze in deze kamer woont, gebeuren er opmerkelijke dingen. Zo kan Loïs opeens geweldig pianospelen, terwijl ze geen enkele les gehad heeft. Ook is er Giel. Die Giel is een leuke jongen en door hem bloeit Loïs op. Toch heeft ze een geheim dat Giel niet mag weten. Dan valt Loïs van de trap en dan is alles anders dan voor de val. 
Dit boek stond al een tijdje op mijn to-read lijstje. Ik was erg blij dat dit boek in de bieb lag. 
Allereerst is dit een bijzonder verhaal. Het hele verhaal heeft een bijzonder sfeertje. Boter heeft dit erg goed gedaan!
Ook zorgde dit boek bij mij voor een bijzondere reactie: ik kreeg spontaan weer zin om te gaan tekenen. Dit komt door Loïs die naar de kunstacademie gaat. 
Bovendien heeft Iris Boter het zo geschreven dat ik aan het einde het boek niet meer aan de kant wilde leggen. Ik wilde doorlezen. 
Wat ik raar vond aan Mislukt, was het feit dat het geheim van Loïs op de helft van het verhaal genoemd wordt. Dat was voor mij een vroege onthulling. Naarmate ik verder las, begreep ik wel waarom dit geheim dan aan de orde komt, maar het blijft wat gek. 
Daarnaast vind ik de titel een beetje losstaan van het verhaal. Loïs vindt zichzelf wel mislukt (dit heeft te maken met het geheim), maar ik had persoonlijk een andere titel gekozen.
Tot slot was het een heel frustrerend boek om te lezen. Ik klapte het boek met zo veel vragen. Op het einde vond ik het boek zeer onduidelijk en was ik het verhaal ook een beetje kwijt. Doordat ik gefrustreerd was na het lezen, zal ik dit boek zeker nog wel een poosje onthouden.
Ik ben niet bijzonder positief, maar ook niet bijzonder negatief over Mislukt. Mocht je van mysterieuze boeken houden, dan is Mislukt zeker wel een aanrader voor je!

Maak een Gratis Website met JouwWeb