Recensie Nodig

Er is een verschil tussen nodig hebben en willen. Maar dit verschil is niet totaal niet duidelijk voor de leden van het netwerk NODIG. Alles heeft een prijs........
Het sociale medium Nodig lijkt perfect ; je moet antwoord geven op de vraag: Wat heb je nodig? In ruil voor een tegenprestatie (geen geld), wordt je verzoek ingewilligd. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is dit sociale medium ook.
Het sociale medium zorgt voor gruwelijke gebeurtenissen in Nottawa. Bepaalde mensen en dieren halen het einde niet.
Wat heb je nodig?
Dit boek stond al een tijdje op mijn to-read lijstje. Eindelijk is het er van gekomen. In het begin vond ik de hele setting wat weghebben van Erebos. Maar dit verhaal ging verder! Wat een verhaal! Dit boek heeft heel veel issues en dat waardeer ik heel erg. Ziekte van een gezinslid, sociale media, het verschil tussen willen en nodig zijn, overspel van ouders etc. Erg knap hoe je deze issues kan combineren in één verhaal.
Ik heb twee kleine minpuntjes. Op de eerste plaats is het goed dat er veel verschillende personen worden gebruikt, maar dit is tegelijk een beetje hinderlijk. Op een gegeven moment was ik een beetje kwijt wie wat nou precies gedaan had. En op de tweede plaats vond ik dat er af en toe passages tussen zaten die nogal saai en langzaam verteld werden. Dit werd dan meestal wel goed gemaakt door een betere passage die volgde. 
De laatste bladzijden waren geweldig goed geschreven, ik kon het boek echt niet meer wegleggen! 
Een pijnlijke les valt uit dit verhaal te leren ; ons egoïsme zal de meest gruwelijke gevolgen kunnen hebben voor onze omgeving...

Maak een Gratis Website met JouwWeb