Recensie Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld:

 

Ik houd van die dagen tijdens de vakantie waarop je de hele dag kan lezen. Tijdens zulke dagen lees ik boeken in één dag uit en dat voelt goed. Op zo'n dag heb ik Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld gelezen.
Dit verhaal gaat logischerwijs over Simon. Simon Spier is een jongen van zestien en zit in de vijfde. Op school behoort hij tot het toneelgroepje. Ook heeft Simon genoeg vrienden. Toch heeft Simon een probleem: hij is homoseksueel. Hij heeft mailcontact met Blue, een jongen die ook bij Simon op school zit. Blue is ook homoseksueel. Als een andere leerling per ongeluk een mail leest van Blue en Simon, is het geheim niet meer veilig.
Het boek gaat over dus over homoseksualiteit en het uit de kast komen. Ik heb vrij weinig boeken gelezen over dit thema en hierdoor heb ik weinig vergelijkingsmateriaal. Dit boek was erg luchtig en het taalgebruik kreeg dit voor elkaar. Het taalgebruik sluit dan ook perfect aan op de lezers. Af en toe kom je als lezer dan ook scheldwoorden tegen. Ik stoor me hier niet direct aan, het past nou eenmaal bij jongeren. Het boek leest lekker weg en is hierdoor een prima boek om te lezen tijdens de vakantie.
Het verhaal gaat alleen niet bijzonder diep, maar dat hoeft ook niet. Tot slot vind ik de rol van de Oreokoekjes erg leuk!
Dus: een lekker boek om te lezen op het strand!

Maak een Gratis Website met JouwWeb