Recensie: The girl on the train

Rachel reist iedere dag met de trein van vier minuten over acht 's morgens naar haar werk. Op het traject ziet ze altijd dezelfde huizen. Rachel kijkt altijd naar één bepaald huis van die groep huizen. Dat is het huis van een man en vrouw die soms samen op hun terras zitten. Rachel fantaseert erop los, zo verzint ze dat de man Jason heet en dat de vrouw Jess heet. Op een dag ziet ze Jess (in werkelijkheid heet ze Megan) met een andere man op hun terras en zo gaat het droomplaatje kapot. Rachel is hier aangeslagen door. Megan raakt vermist en Rachel raakt op een bijzondere manier betrokken in het leven van Megan, Scott (Jason in de fantasie van Rachel) en haar ex Tom.
Ik had al het nodige gehoord over dit boek en was behoorlijk nieuwsgierig naar The Girl on the train. Zo ben ik dus begonnen aan dit boek. Ik heb geen spijt gehad van het feit dat ik dit boek ben gaan lezen. Wat een boek!
Ik zat bijna meteen in het verhaal en het kostte me vrij weinig moeite om in het verhaal te blijven. Ik raakte niet afgeleid en daardoor blijf je doorlezen.
Een ander pluspunt is het feit dat er gebruik gemaakt wordt van verschillende vertellers. Zo maak je het verhaal van uit meerdere hoeken mee en het verhaal wordt hierdoor completer. Door deze verschillende vertellers weet je als lezer net wat meer dan de personages zelf. Het is duidelijk aangegeven wie wanneer aan het woord is. Dit voorkomt chaos en zorgt ervoor dat het goed te volgen blijft.
Het laatste pluspunt is het feit dat het verhaal niet voorspelbaar wordt. Vlak voor het einde weet je nog niet alles wat je moet weten. Toch kom je het wel te weten.
Kortom het is een boek met veel kleine dingen die samen het geheel vormen. Het is toch geen overvol en rommelig boek. Daarnaast is The girl on the train niet te voorspellen en blijft hierdoor spannend. De verschillende vertellers maken het verhaal voor de lezer compleet. Al met al een boek dat iedereen gewoon gelezen moet hebben!