Unplugged #1 Donna Freitas

Skye leeft in de Appwereld. Dit is een wereld vol met technologie. Om toegang te verkrijgen tot deze plek, moet je worden ingeplugd. Daarnaast is er de Echte Wereld. Hier leven de hoeders die de plugs in de gaten houden. Ingeplugde mensen kunnen op hun zeventiende in dienst gaan. Dit in dienst gaan houdt in dat zeventieners weer in de Echte Wereld terecht komen. Zo komen zij weer in contact met een leven zonder technologie. Skye kijkt reikhalzend uit naar het moment van uitpluggen, omdat ze dan haar echte familie weer kan zien. Dan komt het besluit om de grenzen te sluiten vanwege spanningen en uitpluggen wordt verboden voor de zeventieners. Zal Skye ooit haar echte familie weer zien?
Ik was heel nieuwsgierig naar dit boek, omdat het idee van een Appwereld me erg interessant leek. Met hoge verwachtingen ben ik gaan lezen. Misschien waren deze verwachtingen te hoog?
In het begin van het verhaal was ik nog erg benieuwd en bleef ik doorlezen. Helaas veranderde dit naarmate het verhaal verder ging. Zo op de helft vond ik Unplugged saai worden. Doorlezen begon een opgave te worden. Uiteindelijk ben ik gestopt met lezen. Ik leg boeken bijna nooit weg, dus dit wil wel wat aangeven.
Toch is er ook iets positiefs te noemen. Ik vind, dat er een bepaalde ironie in het verhaal zit. Zo kunnen bewoners van de virtuele wereld een Appkater ervaren. Deze ironie maakte het lezen iets minder saai, maar de ironie was niet motiverend genoeg om door te lezen.
Ik ben dus wat minder positief over Unplugged. Misschien dat ik over een tijdje hem toch nog eens ga lezen, maar nu in ieder geval niet!

Maak een Gratis Website met JouwWeb