Recensie Harry Potter #1
Vroeger had ik niks met Harry Potter, dit werd mede veroorzaakt door mijn basisschool die vrij christelijk was. Bijna niemand in mijn omgeving las deze boeken, dus ik ook niet. Sowieso las ik vroeger niet zo veel als nu. Hoe ouder ik werd, hoe nieuwsgieriger ik eigenlijk werd naar deze serie die zo beroemd was. En toen was het zo ver. Maar wat een verhaal!
Aan het begin van het verhaal maak je kennis met Harry Potter, een jongen van elf met een bijzonder litteken. Hij groeit op bij zijn oom en tante, omdat zijn ouders om zouden zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Waarom zou zo een normaal lijkende jongen een tovenaar zijn? Niets is minder waar en Harry krijgt een uitnodiging voor Hogwarts. Hier begint een bijzonder avontuur voor onze Harry.
WAT EEN BOEK!!! Ik ben enorm enthousiast over dit verhaal. Ik was aan het begin bang dat ik misschien al te oud zou zijn, maar dit viel reusachtig mee. Alles is goed en kloppend uitgewerkt! Ik heb eigenlijk geen saaie passage kunnen ontdekken. Wat nog een goed punt is van dit boek, is de onvoorspelbaarheid. Geen enkel hoofdstuk was voorspelbaar!
Ik ga snel door met boek 2!